Groente-notenstrudel

Met walnoten en pijnboompitten voor een stevige bite!
Ingrediënten
- 8 lapjes filodeeg (diepvries)
- Olie
- 800 gram broccoli
- 1 ui
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 75 gram gedroogde vijgen
- 75 gram walnoten
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 volkoren beschuiten
- 100 gram zachte geitenkaas
- 1 eidooier
Bereiding
- Laat het filodeeg ontdooien volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Bestrijk een bakplaat dun met olie.
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in kleine roosjes. Snijd de geschilde stelen in kleine stukjes.
- Kook de broccoli 2 minuten in weinig water en laat dit goed uitlekken.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui met wat peper in de margarine glazig.
- Snijd de vijgen in smalle reepjes.
- Hak de walnoten grof.
- Bak de walnoten en de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.
- Bak de fijngemaakte beschuiten even mee.
- Verkruimel de geitenkaas.
- Meng de broccoli met de ui en de geitenkaas en maak het mengsel op smaak met peper.
- Warm de oven voor op 200° C.
- Leg een vochtige theedoek op het aanrecht en leg 4 lapjes filodeeg erop tot een vierkant. Plak de lapjes aan elkaar met wat water.
- Bestrijk het deeg dun met olie en leg de andere lapjes deeg erop.
- Bestrijk het deeg weer dun met olie en strooi het noten-paneermeelmengsel erover.
- Schep het broccolimengsel er op, maar houd de randen van het deeg vrij.
- Vorm de broccoli tot een rol. Vouw met behulp van de theedoek het filodeeg over de broccoli en maak er een mooie rol van.
- Leg de rol met de naad naar beneden op de ingevette bakplaat.
- Klop de eidooier los met een beetje water en bestrijk hiermee de rol.
- Bak de strudel in de voorverwarmde hete oven in ca. 40 minuten gaar en bruin.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30+ minuten
Energie |
450 kcal
|
---|---|
Eiwit |
20 gram
|
Koolhydraten |
20 gram
|
Vet |
35 gram
|
Verzadigd vet |
9 gram
|
Vezels |
10 gram
|
Zout |
1 gram
|