Groenteflan met kaas

Groentefestijn uit de oven met paprika's, tomaten, spinazie, basilicum, aardappelen, eieren en kaas.
Ingrediënten
- 200 gram diepvriesspinazie
- 2 gele paprika's
- 2 tomaten
- 3 eieren
- 100 ml halfvolle melk
- 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
- peper
- 8 blaadjes basilicum
- 450-500 gram voorgekookte aardappelschijfjes (koeling)
Bereiding
- Warm de oven voor op 175 °C.
- Laat de spinazie ontdooien en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
- Was de paprika’s, de tomaten en de basilicum. Snijd de paprika’s in blokjes en de tomaten in plakken.
- Klop de eieren los met de melk en roer er de kaas, peper en wat klein geknipte basilicum door.
- Schik in een ovenvaste schaal de helft van de aardappelschijfjes en verdeel de spinazie, paprika en tomaat erover.
- Dek dit af met de rest van de aardappelschijfjes.
- Schenk het eimengsel erover.
- Bak de flan in de hete oven in ca. 30 minuten gaar en goudgeel.
Ingrediënten over?
Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Energie |
440 kcal
|
---|---|
Eiwit |
25 gram
|
Koolhydraten |
50 gram
|
Vet |
15 gram
|
Verzadigd vet |
6 gram
|
Vezels |
7 gram
|
Zout |
0,8 gram
|