dinsdag, 22 september 2020

Groenteflan met kaas

Groentefestijn uit de oven met paprika's, tomaten, spinazie, basilicum, aardappelen, eieren en kaas.

Ingrediënten

  • 200 gram diepvriesspinazie
  • 2 gele paprika's
  • 2 tomaten
  • 3 eieren
  • 100 ml halfvolle melk
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • peper
  • 8 blaadjes basilicum
  • 450-500 gram voorgekookte aardappelschijfjes (koeling)

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175 °C.
  2. Laat de spinazie ontdooien en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  3. Was de paprika’s, de tomaten en de basilicum. Snijd de paprika’s in blokjes en de tomaten in plakken.
  4. Klop de eieren los met de melk en roer er de kaas, peper en wat klein geknipte basilicum door.
  5. Schik in een ovenvaste schaal de helft van de aardappelschijfjes en verdeel de spinazie, paprika en tomaat erover.
  6. Dek dit af met de rest van de aardappelschijfjes.
  7. Schenk het eimengsel erover.
  8. Bak de flan in de hete oven in ca. 30 minuten gaar en goudgeel.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
440 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
7 gram
Zout
0,8 gram