zondag, 9 mei 2021

Groentestoofschotel met kikkererwten

Een verrukkelijke eenpansstoofschotel die snel op tafel staat.

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • ½ courgette
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 dunne wortel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel ras el hanout
  • ½ blikje tomatenblokjes zonder zout
  • 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 200 gram)

Bereiding

1. Maak de groente schoon.
2. Snijd de ui in snippers, de courgette in halve plakken, de paprika in blokjes, de wortels in schuine plakken, de peper in reepjes en de champignons in plakken.
3. Schil de gember en rasp het fijn.
4. Laat de kikkererwten uitlekken.
5. Fruit de ui in de olie glazig.
6. Pers het teentje knoflook er boven uit.
7. Fruit de gember, de komijn, de koriander en de peper kort mee.
8. Voeg de groente, de kikkererwten, de gezeefde tomaten en de bouillon toe. Stoof het gerecht 15 minuten.

Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig:
6 opscheplepels zilvervliesrijst

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 195 kcal 430 kcal
Eiwit 9 gram 15 gram
Koolhydraten 20 gram 65 gram
Vet 7 gram 9 gram
Verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 10 gram 15 gram

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
405 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
20 gram
Zout
0,8 gram