dinsdag, 29 september 2020

Groentetagliatelle

Lekker met gnocchi met salsa verde en walnoten.

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 8 groene koolbladeren
  • 2 winterwortels
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel olijventapenade

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd van de prei het onderste stuk en de bovenkant met het donkere groen.
  3. Halveer de prei in de lengte.
  4. Snijd de preihelften in de lengte in smalle repen.
  5. Snijd de koolbladeren in smalle repen.
  6. Snijd van de winterwortel de onder- en bovenkant.
  7. Schaaf met een kaasschaaf de wortel in dunne repen.
  8. Snijd de olijven in stukjes.
  9. Verwarm de olie en smoor hierin de wortelrepen 3 minuten.
  10. Voeg de prei en de kool toe en smoor de groente in enkele minuten gaar. Voeg de tapenade toe en warm dit even mee.

Menusuggestie

Lekker met gnocchi met salsa verde en walnoten.

 

Aantal personen

4

Bereidingsduur

15 minuten
Energie
80 kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
7 gram
Vet
4 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
5 gram
Zout
0,1 gram