Güveç (Turkse stoofpot met vlees)

Getty Images

Genieten van de Turkse keuken.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 250 gram okra
  • 2 groene (Turkse) pepers
  • 1 rode peper
  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree (blik)
  • citroensap
  • 150-200 gram volkoren bulgur

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de aubergine in blokjes en de groene pepers in stukken. Snijd van de okra's een stukje met de steel af.
  3. Maak de rode peper schoon en snijd hem in ringetjes.
  4. Snijd de kipfilet in blokjes.
  5. Bak het vlees in de hete olie bruin.
  6. Fruit de ui en de knoflook mee. Bak de tomatenpuree kort mee.
  7. Voeg alle groente en wat citroensap toe en giet er 100 ml water bij. Stoof de güveç in 30 minuten gaar.
  8. Kook de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Geef de bulgur bij de stoofpot.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
545kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
300 milligram
Auteur