dinsdag, 29 september 2020

Hamburgermaaltijd

Zelf hamburgers maken

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 1 volkorenbeschuit
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 winterwortel
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 2 oranje paprikaatjes
  • 50 gram veldsla
  • 1 eetlepel olie
  • Azijn
  • 1 theelepel honing
  • 4 volkorenbroodjes
  • Augurken

Bereiding

  1. Pel de ui en rasp hem grof.
  2. Maak het gehakt aan met de ui, de fijngemaakte beschuit, de melk en peper. Vorm er 4 dunne schijven van. Laat de hamburgers een half uur afgedekt in de koelkast opstijven.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Rasp de wortel grof en halveer de tomaatjes. Snijd de paprikaatjes in repen.
  5. Maak een dressing van de olie, wat azijn, 1 eetlepel water en wat peper.
  6. Meng dit door de groente.
  7. Warm de grill of grillpan voor.
  8. Snijd de broodjes open en rooster de snijkanten in de grillpan goudbruin.
  9. Bak de hamburgers in de hete grillpan in 6-8 minuten gaar en bruin.
  10. Beleg de broodjes met plakken augurk en een hamburger en geef de salade er bij.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
690 kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
7 gram
Vezels
15 gram
Zout
2,25 gram