donderdag, 26 november 2020

Haringsalade

Siciliaans buitendiner.

Ingrediënten

  • stukje komkommer 
  • 1 augurk
  • 2 eetlepels slasaus, 25% olie
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • Azijn
  • 1 klein struikje witlof 
  • 2 zure haringen 

Bereiding

  1. Was het stukje komkommer en snijd het in blokjes.
  2. Snijd de augurk in plakjes.
  3. Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt en wat peper en eventueel wat azijn.
  4. Maak het struikje witlof schoon en snijd het klein.
  5. Meng de blokjes komkommer, de augurk en het sausje er door.
  6. Verdeel dit over 2 bordjes.
  7. Maak de haringen schoon en snijd ze in reepjes.
  8. Leg de reepjes haring over de salade.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht biefstuk, romige koolraap met paprika en aardappelen.

Ingrediënten over?

Komkommer:
Bewaar komkommer in het plastic folie bij kamertemperatuur. Eenmaal aangesneden moet hij wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen.
Maak van de rest een tzatziki: rasp het stuk gewassen komkommer grof en meng er ½ uitgeperst teentje knoflook en wat yoghurt door. Lekker bij vlees, aardappelen of met brood.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
200 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
3 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
1 gram
Zout
1,7 gram