vrijdag, 14 augustus 2020

Haringspiesjes

Koekje van eigen deeg

Ingrediënten

  • 1 stukje gemberwortel
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 sjalotje
  • 2 zoute of zure haringen

Bereiding

  1. Schil de gember en rasp het op een fijne rasp.
  2. Meng de gember, de gembersiroop en de yoghurt tot een dipsausje.
  3. Maak het sjalotje schoon en snijd het klein.
  4. Snijd de haringen in de lengte in twee repen. Rijg ze zigzag aan satéprikkers.
  5. Leg de spiesjes op 2 borden en schep het sausje er bij en stooi de fijngesneden uitjes er over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht kalkoenfilet met Italiaanse saus, broccoli en
aardappelen.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15 minuten
Energie
165 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
9 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
0 gram
Zout
2,1 gram