dinsdag, 22 september 2020

Hartige broccolitaart (glutenvrij)

Ingrediënten

  • 100 gram margarine
  • 150 gram glutenvrij meel
  • 150 gram magere kwark
  • 400 gram broccoli
  • 2 eieren
  • ½ dl halfvolle melk
  • 75 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Snijd de margarine in stukjes en doe dit met het meel en de kwark in een kom.
  2. Kneed er een samenhangend deeg van of kneed het in de keukenmachine. Laat het deeg 30 minuten afgedekt in de koelkast rusten.
  3. Maak de broccoli schoon.
  4. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  5. Kook de broccoli in weinig water beetgaar.
  6. Warm de oven voor op 200° C. Bestrijk de springvorm dun met olie of margarine.
  7. Rol het deeg uit tussen 2 lagen plastic folie, omdat het deeg plakt.
  8. Bekleed de vorm met het deeg en prik er met een vork gaatjes in.
  9. Doe de broccoli er in.
  10. Klop de eieren los met de melk en de kaas en voeg wat peper en nootmuskaat toe.
  11. Schenk dit over de broccoli.
  12. Bak de taart iets onder het midden van de hete oven in 30-40 minuten gaar.

Aantal personen

4

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
430 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
30 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
7 gram
Vezels
4 gram
Zout
0 gram