woensdag, 25 november 2020

Hartverwarmende pompoensoep

Heerlijke pompoensoep met kerrie, chili, koriander en ei.

Ingrediënten

  • ½ gram pompoen (ca. 500 gram)
  • 1 ui
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 eetlepel vloeibare margarine
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 2 eieren
  • 1 dunne prei
  • Kaneel
  • 8 takjes koriander of selderij
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • Handje paranoten
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd het stuk pompoen met schil in blokjes. 
  2. Pel de ui en snijd hem klein. 
  3. Fruit de ui met de kerrie in de margarine goudgeel. 
  4. Voeg de pompoen toe met 400 ml water en het stukje bouillontablet. 
  5. Verkruimel het chilipepertje en voeg dit toe. Breng het aan de kook en kook de soep 20 minuten.
  6. Kook de eieren hard. Laat de eieren afkoelen.
  7. Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine.
  8. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  9. Breng de soep met de prei weer aan de kook en kook de soep nog een paar minuten.
  10. Maak hem op smaak met wat kaneel. 
  11. Pel de eieren en hak ze fijn.
  12. Was de koriander of selderij en knip de blaadjes klein. 
  13. Meng de helft hiervan door het gehakte ei.
  14. Roer de rest van de koriander door de yoghurt.
  15. Hak de paranoten klein.
  16. Zet het yoghurtsausje, de eieren en de noten op tafel en schep er wat van op de soep. Geef er brood bij.

Ingrediënten over?

Pompoen:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
465 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
35 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
10 gram
Zout
1 gram