Hasselback

Getty Images

Aardappelen op z'n Zweeds.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 400 gram middelgrote vastkokende aardappelen
  • takjes verse tijm en oregano of 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 1-2 venkelknollen
  • 1 (rode) ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Boen de aardappelen goed schoon.
  3. Snijd de aardappelen om de halve centimeter diep in en leg ze in een ovenvaste schaal. Steek in de inkepingen een takje tijm of oregano of strooi er wat gedroogde kruiden in.
  4. Druppel de olie over de aardappelen.
  5. Bak de aardappelen in de hete oven in 1 uur gaar en goudgeel.
  6. Maak de venkelknollen en de ui schoon.
  7. Snijd de venkel in de lengte in plakken en de ui in halve ringen.
  8. Fruit de ui in 1 eetlepel margarine glazig.
  9. Voeg de venkel toe met wat peper en water. Stoof de groente in ca. 10 minuten gaar.
  10. Bestrooi de schnitzels met peper en bak het vlees in de rest van de hete margarine in 4 minuten bruin en gaar.
  11. Geef de schnitzels en de venkel bij de aardappelen.

Ingrediënten over?

Aardappelen: Bewaar aardappelen op een donkere koele plaats. De beste temperatuur ligt tussen 4 en 7 °C. Door te veel licht worden ze groen en ontstaat de giftige stof solanine. Als aardappelen te warm worden bewaard gaan ze uitlopen. Verwijder deze uitlopers en snijd het plekje er goed uit.

Voedingswaarden

Energie 
480kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
600 milligram
Auteur