Havermout-amandel ontbijtkoekjes

Lekker en gezond recept uit het boek 'Eten als medicijn: hart'

havermoutkoekjes
Overamstel Uitgevers

Deze voedzame koeken vormen een heel handig ontbijt of tussendoortje to go. En ze zijn ook nog eens superlekker! Dit is een van de 75 heerlijke, gezonde recepten uit het boek 'Eten als medicijn: hart' van cardioloog Janneke Wittekoek en kookboekauteur Janneke Vreugdenhil.

Aantal personen 
6 stuks
Bereidingsduur 
30 minuten

Ingrediënten

  • 1 heel rijpe banaan
  • 50 g ongezoete amandelpasta
  • 50 g havermout*
  • 40 g pinda's, grof gehakt
  • 30 g cacaonibs
  • 1 tl vanille-extract
  • zout, naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden.
  2. Pel de banaan en prak hem tot moes op een bordje. Voeg de amandelpasta toe en prak samen tot een dikke puree.
  3. Voeg de havermout, pinda’s, cacaonibs, het vanille-extract en een snuf zout toe en meng tot een stevige massa.
  4. Maak 6 hoopjes van het mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen. Maar warm, direct uit de oven, zijn ze ook erg lekker.

*Liever geen gluten? Gebruik glutenvrije havermout.

Cardioloog Janneke Wittekoek en kookboekauteur Janneke Vreugdenhil hebben de handen ineengeslagen, met hun boek 'Eten als medicijn: hart'. Want goed voor je hart zorgen doe je met de juiste voeding- en leefstijladviezen én door de theorie meteen in de praktijk te brengen.

Lees ook: Je hart gezond houden? Zo doe je dat volgens cardioloog Janneke Wittekoek

Probeer ook eens deze recepten uit het boek:

 

Auteur