Hoe maak je een gezondere quiche lorraine?

Een hartige taart uit de oven is een perfecte avondmaaltijd

Getty Images

Een hartige taart uit de oven is een perfecte avondmaaltijd of een heerlijk buffetgerecht dat je gemakkelijk van te voren kunt maken en waarop je eindeloos kunt variëren. Maak deze quiche lorraine eens bijvoorbeeld!

4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 30-35 minuten

Ingrediënten

  • 225 gram kwark
  • 225 gram bloem
  • 4 eetlepels olie
  • 2 uien
  • 400 gram knolselderij
  • 200 gram blokjes gerookt mager spek
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 80 gram Gruyère kaas
  • Mespunt nootmuskaat
  • 1 lage platte quichevorm van 24-26 cm doorsnede

Bereiden

  • Maak een deeg van de kwark, bloem, 3 eetlepels olie en een beetje zout.
  • Bekleed de quichevormpje met het deeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de uien. Maak de knolselderij schoon en snij deze in kleine blokjes.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok of grote koekenpan en bak hierin de ui met het spek 1-2 minuten.
  • Voeg de knolselderij toe en bak alles samen ongeveer 5 minuten. Laat dit afkoelen.
  • Klop de eieren los met de crème fraîche en roer de kaas en de nootmuskaat erdoor. Schenk dit over het knolselderijmengsel en schep goed. Vul de quiche hiermee en bak de quiche in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar en lichtbruin.

Lekker met een tomatensalade.

Tip: Je kunt de knolselderij ook vervangen door kleine roosjes bloemkool

Dit is een video van Puur Gezond.

Auteur