Hoe maak je pasta met zeewier of zeekraal?

Lekker, gezond en eenvoudig te maken!

pasta zeekraal
PuurGezond

Maak jij weleens een gerecht met zeewier of zeekraal? Beide zijn gezond om af en toe op het menu te zetten. Wat je ermee kan maken? Nou, deze pasta bijvoorbeeld! Wanneer ga jij hem uitproberen?

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
20 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram volkorenpasta
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 blik cherrytomaatjes op sap
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 50 gram zeekraal
  • Geraspte parmezaanse kaas

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een pan en bak je ui en knoflook zachtjes 1 minuut. Voeg de ansjovisfilet toe en laat ze al roerend uit elkaar vallen.
  • Voeg de tomaten, de Italiaanse kruiden en de zeekraal toe. Warm het geheel door. Breng op smaak met zout en peper
  • Verdeel de pasta over twee borden, verdeel de saus erover en garneer met de kaas

Dit is een recept van PuurGezond.

Auteur