Eerst even de pompoen roosteren in de oven
![Pompoenrisotto](/sites/default/files/styles/header_image/public/2023-02/pompoenrisotto.jpg?h=34b0936a&itok=qwYocNA2)
Puur Gezond
Ben je dol op risotto? Probeer dan ook eens deze variant met pompoen. Heerlijk en vrij eenvoudig om te maken!
Aantal personen
4
Bereidingsduur
40 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine biologische pompoen (ca. 1 kilo)
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel gedroogde salie
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 uien
- 200 gram risottorijst
- 500 ml groentebouillon
- 100 gram rucola
- 4 eetlepels pijnboompitten (liefst geroosterd)
- stukje Parmezaanse kaas
Bereiding
- Maak de pompoen goed schoon en verwijder de pitten en de steel.
- Snij de pompoen in blokken van 3-3 cm en doe deze samen met de knoflook, de salie en 3 lepels olijfolie op een bakplaat. Laat de pompoen 20 minuten roosteren op ongeveer 200 graden.
- Snipper ondertussen de uien en fruit deze in de rest van de olie in een braadpan.
- Voeg de risottorijst toe en bak deze kort mee en voeg al roerend steeds beetje bij beetje de groentebouillon toe. Na ongeveer 15 minuten is de risotto klaar.
- Schep het grootste deel van de pompoen door de risotto. Verdeel voor het serveren flink wat rucola over 4 borden en schep er een flinke schep risotto op.
- Garneer met een beetje rucola en de achtergehouden pompoen. Bestrooi met pijnboompitjes en rasp er wat van de Parmezaanse kaas boven.
Dit is een recept van PuurGezond.