Hoe maak je roomsaus?

Lekker en simpel: zelf saus maken

Sausjes roeren
Puur Gezond

Je moet even weten hoe het moet en als je het eenmaal weet, kun je er eindeloos mee variëren.

Aantal personen 
300 ml saus
Bereidingsduur 
10 minuten

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 100 ml room
  • 200 ml melk

Bereiding

  • Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe.
  • Roer tot een samenhangende massa. Verhit dit op laag vuur ca. 3 minuten om de bloem gaar te laten worden. Druk met een lepel steeds de massa op de bodem.
  • Voeg dan alle melk toe, roer en breng deze aan de kook. Roer tot een gladde saus.
  • Voeg vervolgend de room toe en roer dit glad. Laat de saus nog even op zacht vuur doorkoken zodat de bloem tijd heeft om helemaal te garen.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Variaties

Kruidensaus

  • Voeg verse kruiden toe aan de saus. Lekker zijn peterselie, bieslook, tijm of lavas

Mosterdsaus

  • Voeg 2 eetlepels mosterd toe en roer door de saus

Dit is een recept van www.puurgezond.nl

Auteur