Lekker en simpel: zelf saus maken
![Sausjes roeren](/sites/default/files/styles/header_image/public/2023-01/sausjes.jpg?h=34b0936a&itok=Hu_4quJe)
Puur Gezond
Je moet even weten hoe het moet en als je het eenmaal weet, kun je er eindeloos mee variëren.
Aantal personen
300 ml saus
Bereidingsduur
10 minuten
Ingrediënten
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 100 ml room
- 200 ml melk
Bereiding
- Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe.
- Roer tot een samenhangende massa. Verhit dit op laag vuur ca. 3 minuten om de bloem gaar te laten worden. Druk met een lepel steeds de massa op de bodem.
- Voeg dan alle melk toe, roer en breng deze aan de kook. Roer tot een gladde saus.
- Voeg vervolgend de room toe en roer dit glad. Laat de saus nog even op zacht vuur doorkoken zodat de bloem tijd heeft om helemaal te garen.
- Breng op smaak met zout en peper.
Variaties
Kruidensaus
- Voeg verse kruiden toe aan de saus. Lekker zijn peterselie, bieslook, tijm of lavas
Mosterdsaus
- Voeg 2 eetlepels mosterd toe en roer door de saus
Dit is een recept van www.puurgezond.nl