Hollandse nieuwe

Getty Images

Niet te missen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • ½ kleine ui
  • ½ bosje radijs
  • 8 sprieten bieslook
  • ½ eetlepel dille (vers of diepvries)
  • 40 gram hüttenkäse
  • 2 zoute haringen

Bereiding

  1. Snijd de ui fijn.
  2. Was de radijsjes en halveer ze.
  3. Was het bieslook en knip de sprieten klein.
  4. Meng het bieslook en de dille door de hüttenkäse.
  5. Snijd de haringen in repen.
  6. Schik de repen haring op een schaal.
  7. Geef er de gesnipperde ui, de radijsjes en de kruidige cottage cheese bij.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht een runderrolletje met pesto, snijbonen en krielaardappeltjes.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Voedingswaarden

Energie 
160kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
4 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
2300 milligram
Auteur