Homemade eierkoek en bosvruchten

Getty Images

Een lekker 10-uurtje voor mee naar school of werk. Maak de eierkoek en eet met wat bosvruchten of ander fruit.

Aantal personen 
8-10 stuks

Ingrediënten

  • 200 gram amandelmeel
  • 3 eetlepels honing
  • 4 eieren
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • beetje citroensap
  • beetje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Mix alle ingrediënten in een vetvrije kom en bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een diepe grote (soep)lepel beslag op de bakplaat en vorm met de lepel een ronde eierkoekvorm. Klein of groot: wat jij wilt! Bak 10 minuten in de oven en klaar.

Je kunt ook speltmeel of bijvoorbeeld kastanjemeel gebruiken. Met amandelmeel worden je koeken wel het luchtigst!

Dit recept is afkomstig uit het boek Easy Peasy lunchbox.

Foto: Jeroen van der Spek

Auteur