zaterdag, 31 oktober 2020

Huevos a la flamenca

Pittige eieren uit de oven.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ spaanse peper
  • 1 rode paprika
  • 100 gram gegrilde paprika (koelvak)
  • 2 eetlepels olie
  • Paprikapoeder
  • ½ blik tomatenblokjes
  • Peterselie
  • 4 eieren

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Maak de ui, de knoflook, de Spaanse peper en de paprika schoon.
  3. Verwijder van de peper de pitjes.
  4. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de peper in stukjes en de paprika in blokjes.
  5. Snijd de geroosterde paprika in stukjes.
  6. Verwarm de olie en fruit hierin de ui met de knoflook zacht.
  7. Voeg de peper, de beide paprika’s, het paprikapoeder en de tomaten met een beetje van het vocht toe.
  8. Laat de saus 10 minuten pruttelen.
  9. Maak de saus op smaak met peterselie.
  10. Doe de saus in een ovenvaste schaal.
  11. Maak in de saus steeds een kuiltje en breek hierin een ei.
  12. Laat de eieren in de hete oven in ca. 10 minuten stollen.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 4 volkoren boterhammen

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep of saus.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
280 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
3 gram
Zout
0,8 gram