woensdag, 2 december 2020

Hutspot met mosterdreepjes

Wat je van dichtbij haalt...

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 2 grote uien
  • 2 winterwortels
  • 150 gram tofu
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 theelepels mosterd
  • Ca. 150 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en halveer grote exemplaren.
  2. Maak de uien en de wortels schoon.
  3. Snijd de uien in halve ringen en de wortels in plakken.
  4. Kook de aardappelen met de uien en de wortels in 20-25 minuten gaar.
  5. Snijd de tofu in reepjes en bak ze in de hete margarine.
  6. Warm de mosterd kort mee.
  7. Roer een paar lepels water door het mengsel.
  8. Giet de aardappelen en groente af en stamp dit tot een grove massa.
  9. Breng de melk aan de kook en roer melk door de aardappelen met groente.
  10. Schep het mosterdmengsel er op.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30 +
Energie
465 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,4 gram
Trefwoorden: