woensdag, 2 december 2020

IJs met aardbei-rabarbersaus

Domweg genieten.

Ingrediënten

  • 4 stelen rabarber
  • 200 gram aardbeien
  • 2 bolletjes yoghurtijs

Bereiding

  1. Maak de stelen rabarber schoon en snijd ze in stukken. Kook de rabarber 5 minuten in een beetje water.
  2. Maak de aardbeien schoon.
  3. Doe de aardbeien bij de rabarber en kook het geheel in een paar minuten zacht.
  4. Laat de rabarber met aardbeien afkoelen.
  5. Pureer het met een staafmixer of in een keukenmachine.
  6. Schep een bolletje yoghurt-ijs op bordjes en schenk er wat van de aardbei-rabarbersaus bij.
  7. Ook lekker bij halfvolle yoghurt of magere vanillevla met zoetstof.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht geroerbakte kip met doperwtjes en peultjes en volkoren mie.

Ingrediënten over?

Aardbeien:
Bewaar aardbeien onafgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Zorg dat ze niet vochtig worden, leg ze eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
130 kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
20 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
3 gram
Zout
0 gram
Trefwoorden: