
Getty Images
Uit Eet als een atleet
Aantal personen
4
Bereidingsduur
20 minuten
Ingrediënten
- 300 gram volkoren couscous
- 500 gram broccoli
- 2 rode uien in ringen
- 2 avocado's in blokjes
- 500 gram edamame (sojaboontjes)
- 1 blik (400 gram) kikkererwten, uitgelekt
- 5 takjes munt, blaadjes gehakt
- 200 gram babyspinazie
- 1 eetlepel olijfolie
- Snufje peper
Voedingswaarden
Energie
736kcal
Eiwit
38 gram
Koolhydraten
82 gram
Vezels
28 gram
Vet
23 gram
Bereiding
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verdeel de broccoli in roosjes en kook of stoom de broccoli in drie minuten gaar. Giet af en spoel met koud water in een vergiet.
- Doe de couscous, broccoli, uien, avocado, edamame, kikkererwten, muntblaadjes en spinazie in een grote schaal en hussel door elkaar.
- Sprenkel er wat olijfolie overheen en breng op smaak met wat peper.
Dit recept komt uit Eet als een atleet.