dinsdag, 29 september 2020

IJzerrijke couscoussalade

Uit Eet als een atleet

Ingrediënten

  • 300 gram volkoren couscous
  • 500 gram broccoli
  • 2 rode uien in ringen
  • 2 avocado's in blokjes
  • 500 gram edamame (sojaboontjes)
  • 1 blik (400 gram) kikkererwten, uitgelekt
  • 5 takjes munt, blaadjes gehakt
  • 200 gram babyspinazie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snufje peper

Bereiding

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes en kook of stoom de broccoli in drie minuten gaar. Giet af en spoel met koud water in een vergiet.
  3. Doe de couscous, broccoli, uien, avocado, edamame, kikkererwten, muntblaadjes en spinazie in een grote schaal en hussel door elkaar.
  4. Sprenkel er wat olijfolie overheen en breng op smaak met wat peper.

Dit recept komt uit Eet als een atleet.

Aantal personen

4

Bereidingsduur

20 minuten
Energie
736 kcal
Eiwit
38 gram
Koolhydraten
82 gram
Vet
23 gram
Vezels
28 gram