maandag, 21 juni 2021

Indiase pilau

Warm welkom.

Ingrediënten

  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 2 eetlepels citroensap
  • Plukje saffraandraadjes
  • 1 ui
  • 1 vleestomaat
  • 3 kardemompeultjes
  • 1 eetlepel olie
  • Kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 150-200 gram zilvervliesrijst
  • 1 theelepel suiker

Bereiding

  1. Breng de bouillon met het citroensap tegen de kook aan en laat hierin de draadjes saffraan een paar minuten trekken.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Plet de kardemompeulen met een houten lepel.
  5. Verwarm de olie en fruit hierin de kardemom, kaneel en kruidnagels tot het gaat geuren.
  6. Voeg de ui toe en fruit deze mee.
  7. Voeg de blokjes tomaat en de rijst toe en roer tot alle rijst gemengd is met de olie.
  8. Giet de bouillon met de suiker er bij en kook de rijst 15 minuten.
  9. Neem de pan van het vuur en laat de rijst nog 10 minuten staan.

Menusuggestie

Lekker met gestoofde kippedijen en gegrilde plakken aubergine.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 aubergine
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram kippedijen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
590 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
80 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
8 gram
Zout
0,3 gram
Trefwoorden: