Instant noedelsoep

Getty Images

Lunchen met soep is altijd een goed idee. Helemaal als je hem zelf maakt. Deze noedelsoep is zo klaar en ideaal om mee te nemen naar je werk. Het enige wat je daar nog nodig hebt is een waterkoker.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
10 minuten

Ingrediënten

  • 1 bouillonblokje naar keuze
  • 150 g eiernoedels
  • 100 g taugé
  • 100 g gepelde edamame
  • 2 el gebakken uitjes

Bereiding

Verkruimel het bouillonblokje en verdeel over 2 jars of bakjes.

Verdeel vervolgens ook de noedels, taugé en edamame over de potten.

Voeg vlak voor het eten per portie 250 milliliter kokend water toe. Dat is ongeveer tot de noedels ruim onder water staan.

Sluit de bakjes af, schud goed door en laat 8-10 minuten staan.

Maak af met de gebakken uitjes en klaar is je instant noedelsoep!

Tips

  • Je kunt deze soep van tevoren klaarmaken zonder de gebakken uitjes en in een afgesloten bakje zo’n 2 dagen in de koelkast bewaren. Wanneer je de soep wilt eten, warm je ’m even op en voeg je pas vlak voor het eten de uitjes toe. Zo blijven ze lekker knapperig!
  • Deze soep is easy to go. Want op jouw werk hebben ze vast wel een waterkoker, toch?

Dit recept is afkomstig uit 'Chickslovefood: Het meal planning-kookboek'.

Foto: Harold Pereira

Auteur