dinsdag, 15 oktober 2019

Italiaans stamppotje met veldsla

Klassieke smaken.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 600 gram aardappelen
  • 4 sjalotjes
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 150 gram veldsla of 1 krop romeinse sla, little gem of andijvie
  • 50 gram rucola
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 200 gram gerookte makreel
  • 12 blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein.
  3. Fruit de sjalotten in de olie zacht.
  4. Maak de veldsla, de rucola en de kerstomaatjes schoon.
  5. Halveer de tomaatjes.
  6. Maak de makreel schoon, verwijder alle graten en verdeel de vis in stukken.
  7. Scheur de basilicumblaadjes een keer door.
  8. Stamp de gare aardappelen grof.
  9. Meng er de sjalotten met makreel en de rest van de groente en de basilicum door.
  10. Warm het geheel goed door.

Ingrediënten over?

Rucola:
Gebruik de rucola niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking rucola in de koelkast. Eet de rest bijvoorbeeld met plakjes tomaat of radijs op brood.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
660 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
60 gram
Vet:
30 gram
Verzadigd vet:
6 gram
Vezels:
9 gram
Zout:
2 gram