donderdag, 30 juni 2022

Italiaans vispakketje met tomatensalade en penne

De stukjes vis worden verpakt in aluminiumfolie voordat ze de pan in gaan.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • half bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 dunne prei
  • 5 olijven
  • 2 stukjes visfilet, bijv. kabeljauw, koolvis
  • 100 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram volkoren penne
  • 8 sprietjes bieslook
  • citroensap
  • 5 tomaten

Bereiding

  1. Was de prei onder stromend water en snijd de prei in dunne ringen. 
  2. Snijd de paprika klein.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  4. Was de basilicum. Pel de knoflook. 
  5. Maal de pijnboompitten met de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel water en 1 eetlepel olie met de staafmixer tot een grove pasta.
  6. Dep de stukken vis met keukenpapier droog. Leg ieder stuk vis op een stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie. 
  7. Bestrijk de vis met de basilicumpasta en verdeel er de prei en de kleingesneden paprika over. Vouw het aluminiumfolie goed dicht. 
  8. Laat de vispakketjes in een pan met een bodempje water in ca. 10 minuten gaar worden.
  9. Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  10. Was de bieslook en knip de sprietjes klein.
  11. Maak een dressing van citroensap, een halve eetlepel water, de rest van de olie, de bieslook en wat peper.
  12. Was de tomaten en snijd ze in parten. Schep de dressing erdoor.
  13. Leg het vispakketje op de penne en geef de tomatensalade erbij.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
585 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,4 gram