zaterdag, 31 oktober 2020

Kabeljauw met zomergroente en krieltjes

Het beste van vis en groente.

Ingrediënten

  • 400 gram krielaardappeltjes
  • 100 gram wortelen
  • 100 gram snijbonen
  • 100 gram peultjes
  • 1 gele paprika
  • 2 stukken kabeljauwfilet
  • 2 theelepels viskruiden zonder zout
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • Peper

Bereiding

  1. Was de krieltjes en halveer grote exemplaren.
  2. Kook de krieltjes in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 6 minuten gaar.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de wortelen in schuine plakken, de snijbonen in snippers, de peultjes in stukken en de paprika in blokjes.
  5. Wrijf de vis in met de viskruiden.
  6. Verwarm 2 eetlepels margarine en bak hierin de vis aan beide zijden bruin.
  7. Voeg de groente toe met wat peper en een scheutje water.
  8. Stoof het geheel met een deksel op de pan in 10 minuten gaar.
  9. Bak de krieltjes in de rest van de margarine goudbruin en geef ze erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Worteltjes of bospeen: Bewaar worteltjes in de koelkast, dan blijven ze lekker knapperig.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
470 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
9 gram
Zout
0,4 gram