dinsdag, 31 maart 2020

Kabeljauw uit de oven

Sommige ingrediënten zijn van zichzelf al zo lekker, daar moet je eigenlijk niet te veel mee willen knoeien. Dit is een prachtig basisgerecht waarbij de echte, pure smaak van de vis het beste tot zijn recht komt. Een geweldige manier om je kinderen vis te laten eten.
Aantal personen:
4
Ingrediënten:
  • 4 stevige stukken vis van ongeveer 150 g per stuk met huid, bijv. kabeljauw of schelvis
  • 2 citroenen
  • zeezout
  • vers gemalen zwarte peper
  • lekkere (citroen-)olijfolie
  • 750 g aardappels, geschild en in stukken gesneden
  • 100-150 ml melk
  • 25-50 g roomboter

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg 4 stukken bakpapier en 4 stukken aluminiumfolie klaar om de vis in te verpakken. Boen de citroenen goed schoon en rasp de schil. Snijd de citroen daarna in plakjes.
2. Leg een stuk aluminiumfolie met daarop een stuk bakpapier op je aanrecht en leg daarop de kabeljauw. Besprenkel met wat citroenrasp en leg er een plakje citroen op. Bestrooi met wat zout en peper en giet er een klein scheutje lekkere
olijfolie over. Vouw de aluminiumfolie en het bakpapier dicht.
3. Leg alle pakketjes in een ovenschaal of op de bakplaat en zet die 15-20 minuten in de oven.
4. Kook in de tussentijd de aardappels voor je puree in 10-15 minuten gaar. Giet af, laat uitstomen en maak de puree dan door de melk en boter toe te voegen.
5. Hoe leuk voor je kind(eren) om de pakketjes aan tafel zelf uit te pakken (pas wel op voor eventuele stoom) en hun vis daar zelf uit te halen.
6. Als de vis goed gaar is, laat hij automatisch goed los van de huid. Controleer dit even voordat je de vis gaat opeten.

Serveer met de puree en eventueel gekookte bospeen.

Dit recept is afkomstig uit het boek 'Wat eten we vandaag?'.