zaterdag, 8 augustus 2020

Kale-nola

Boerenkool bij het ontbijt? Groente toevoegen aan je granola blijkt helemaal niet zo'n slecht idee. De combinatie van havermout met boerenkool, zaden en noten zorgt voor een energieke start van je dag.

Ingrediënten

  • 100 g boerenkool
  • 175 g havervlokken
  • 25 g haverzemelen
  • 30 g lijnzaad, fijngemalen
  • 70 g amandelen
  • 30 g pompoenpitten
  • 1 snufje zout
  • 1 el kaneel
  • 70 ml ahornsiroop
  • 60 ml honing
  • 60 g kokosolie
  • 100 g cranberries of ander gedroogd fruit

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 175° en bekleed de bakplaat met bakpapier.
2. Snij de boerenkool in kleine stukjes en doe deze in een kom.
3. Voeg hier de havervlokken, haverzemelen, lijnzaad, amandelen, pompoenpitten, zout en het kaneel aan toe.
3. Mix de honing, ahornsiroop en de cranberry’s in een keukenmachine tot een geheel.
4. Voeg dit mengels toe aan de boerenkool.
5. Smelt de kokosolie en voeg deze vervolgens ook toe aan de boerenkool.
6. Verdeel de kale-nola over een bakplaat met bakpapier en probeer kleine balletjes te vormen door de kale-nola met je handen te kneden.
7. Bak de kale-nola 25 minuten op 175 graden.

Serveer met yoghurt, kwark of vla.

Dit recept is afkomstig uit het boek 'Kooltje'.