zaterdag, 27 februari 2021

Kalfslapje met limoensaus

Kruidig en fris

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 2 dunne kalfslapjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 dl groentebouillon
  • 1 dl halfvolle melk
  • 1 theelepel mosterd

Bereiding

  1. Boen de limoen goed schoon en rasp wat van de schil af. Snijd een stukje van de schil en snijd dat in fijne reepjes. Houd de reepjes schil apart. Pers de limoen uit.
  2. Bestrooi de kalfslapjes met peper.
  3. Bak het vlees in de hete margarine aan beide zijden bruin.
  4. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
  5. Voeg de geraspte limoenschil en het limoensap toe aan de pan en roer het aanbaksel los.
  6. Roer de bloem met de bouillon tot een glad papje en giet dit in de pan.
  7. Laat het sausje op laag vuur al roerend binden.
  8. Verdun de saus met de melk en maak de saus op smaak met een beetje mosterd.
  9. Leg het vlees weer in de saus en strooi de reepjes limoenschil erover.

Menusuggestie

Lekker met snijboontjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
400 gram snijbonen
6 kleine aardappelen

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
360 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,84 gram