woensdag, 25 november 2020

Kalkoen met cumberlandsaus

Een feestelijk gerecht

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels rode bessengelei
  • 1 theelepel mosterd
  • 4 eetlepels rode port
  • 1 gemberpoeder
  • 2 kalkoenfilets
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel goed schoon en snijd de buitenkant van de schil er af. Snijd de schil in reepjes.
  2. Kook de reepjes sinaasappelschil een paar minuten in wat water. Giet het water af.
  3. Pers een halve sinaasappel uit.
  4. Verwarm het sinaasappelsap en los de bessengelei en de mosterd er in op.
  5. Voeg de port toe en laat de saus enigszins inkoken.
  6. Roer de schilletjes er door en maak de saus op smaak met peper en een mespuntje gemberpoeder.
  7. Laat de saus afkoelen.
  8. Bestrooi de kalkoenfilets met peper.
  9. Bak het vlees in de hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin.
  10. Geef de saus er bij.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
335 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
1 gram
Zout
0 gram