Getty Images
      
  Een feestelijk gerecht
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 1 sinaasappel
 - 2 eetlepels rode bessengelei
 - 1 theelepel mosterd
 - 4 eetlepels rode port
 - 1 gemberpoeder
 - 2 kalkoenfilets
 - 2 eetlepels vloeibare margarine
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  335kcal
          
    Eiwit 
              
  30 gram
          
    Koolhydraten 
              
  15 gram
          
    Vezels 
              
  1 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  2 gram
          
    Zout 
              
  0 milligram
          Bereiding
- Boen de sinaasappel goed schoon en snijd de buitenkant van de schil er af. Snijd de schil in reepjes.
 - Kook de reepjes sinaasappelschil een paar minuten in wat water. Giet het water af.
 - Pers een halve sinaasappel uit.
 - Verwarm het sinaasappelsap en los de bessengelei en de mosterd er in op.
 - Voeg de port toe en laat de saus enigszins inkoken.
 - Roer de schilletjes er door en maak de saus op smaak met peper en een mespuntje gemberpoeder.
 - Laat de saus afkoelen.
 - Bestrooi de kalkoenfilets met peper.
 - Bak het vlees in de hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin.
 - Geef de saus er bij.
 
    Bron 
          
  - Voedingscentrum