Kaneelbolussen

Getty Images

Lekker lang natafelen

Aantal personen 
8
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • ½ pak witbroodmix
  • 1 eetlepel olie
  • 75 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 10 gram boter

Bereiding

1. Meng de broodmix volgens de gebruiksaanwijzing met 1½ dl lauw water en de olie en kneed er een deeg van.
2. Laat het deeg afgedekt op een warme plaats 15 minuten rijzen.
3. Doe de basterdsuiker met de kaneel in een bord.
4. Vorm van het deeg 8 rolletjes.
5. Smelt de boter en bestrijk de rolletjes hiermee.
6. Wentel de rolletjes door het suiker-kaneelmengsel en rol ze op.
7. Laat ze nog 15 minuten op een warme plaats rijzen.
8. Warm de oven voor op 180 graden Celsius.
9. Leg het deeg op de bakplaat en bak de bolussen in het midden van de oven in 20 minuten gaar en bruin.

Voedingswaarden

Energie 
170kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
10 milligram
Auteur