Kapucijners met paksoi en ananas

Getty Images

Hartverwarmend eenpansgerecht.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 (rode) ui
  • 1 paksoi
  • 100 gram verse ananas
  • 2 eetlepels olie
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 1 groot blik of grote pot kapucijners (uitlekgewicht ca. 500 gram)

Bereiding

  1. Maak de ui en de paksoi schoon. Snijd de ui in snippers en de paksoi in repen.
  2. Snijd de ananas in stukjes.
  3. Fruit de ui in de olie glazig.
  4. Roerbak de paksoi kort mee.
  5. Verkruimel het chilipepertje er boven en voeg de stukjes ananas toe.
  6. Laat de kapucijners uitlekken, spoel ze af en schep ze door het groente-ananasmengsel. Warm het geheel goed door.

Ingrediënten over?

Ananas:
Ananas komt uit een tropisch klimaat en kan niet goed tegen de kou. Bewaar een ananas buiten de koelkast op een droge plek tot ongeveer 7 dagen.
Gebruik een stuk verse ananas in een fruit- of groentesalade. Bewaar een rest afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.

Voedingswaarden

Energie 
415kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1100 milligram
Auteur