Kapucijnerschotel

Getty Images

Lekkere bonenbende!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram sperziebonen
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 groot blik of grote pot kapucijners
  • 5 eetlepels piccalilly

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.
  2. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 3 minuten bijtgaar.
  3. Maak de uien en de tomaten schoon.
  4. Snijd de uien in snippers en de tomaten in blokjes.
  5. Fruit de uien in de olie zacht.
  6. Laat de kapucijners uitlekken.
  7. Doe de kapucijners, de sperzieboontjes, de stukjes tomaat en de piccalilly bij de uien en warm alles goed door.

Voedingswaarden

Energie 
450kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1600 milligram
Auteur