maandag, 19 april 2021

Kapucijnersoep

Vullende maaltijdsoep zonder vlees

Ingrediënten

  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 2 eetlepels olie
  • 1/4 bouillontablet met minder zout
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 kleine pot kapucijners
  • Mespunt chilipoeder
  • 1 mespunt tijm of bonenkruid

Bereiding

1. Maak de groente schoon.
2. Snijd de bleekselderij in smalle repen.
3. Snijd de ui en de knoflook klein.
4. Snijd de paprika in blokjes.
5. Fruit de bleekselderij, de ui en de knoflook in de olie glazig.
6. Smoor de paprika kort mee.
7. Voeg de groentebouillon en de tomaten toe en breng dit aan de kook.
8. Kook de soep 10 minuten.
9. Roer er de uitgelekte kapucijners door en warm dit snel door.
10. Maak de soep op smaak met wat tijm of bonenkruid en eventueel wat chilipeper.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig:
4 sneetjes volkorenbrood

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15 minuten
Energie
450 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
20 gram
Zout
1,6 gram