zondag, 17 november 2019

Keftedes met een salade

Keftedes zijn gevulde gehaktballetjes uit de Griekse keuken.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram mager rundergehakt
  • peper
  • mespunt gedroogde munt
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 (gevulde) olijven
  • volkorenmeel
  • 3 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 bosje peterselie
  • citroensap
  • 1/2 klein volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Snijd een stukje ui heel fijn en fruit het glazig in 1 eetlepel olijfolie.
  2. Schep de ui uit de olie en laat het afkoelen.
  3. Maak het gehakt aan met de gefruite ui, peper, de munt en 1 uitgeperst teentje knoflook.
  4. Vorm er vier porties van en vouw het gehakt om de olijven.
  5. Wentel de gehaktballen door het volkorenmeel.
  6. Verwarm de olie weer en bak hierin de keftedes in 15 minuten gaar en bruin.
  7. Snijd de rest van de ui in snippers.
  8. Was de tomaten en het stuk komkommer. Was de peterselie.
  9. Snijd de tomaten en komkommer in blokjes.
  10. Knip de peterselie klein.
  11. Maak een dressing van de rest van de olie, 1 uitgeperste teentje knoflook, citroensap en peper.
  12. Maak een salade van de tomaten, komkommer, ui, peterselie en de dressing.
  13. Geef de salade en het brood bij de keftedes.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
510 kcal
Eiwit:
40 gram
Koolhydraten:
30 gram
Vet:
25 gram
Verzadigd vet:
6 gram
Vezels:
9 gram
Zout:
1,4 gram