 
Getty Images
      
  De witlofsalade met yoghurt-sinaasappeldressing is knapperig en fris.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 2 a 3 struikjes witlof
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 150 gram zilvervliesrijst
- 150 gram kippendijvlees of kipfilet
- peper
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 100 gram diepvries doperwtjes
Voedingswaarden
    Energie 
              
  575kcal
          
    Eiwit 
              
  30 gram
          
    Koolhydraten 
              
  70 gram
          
    Vezels 
              
  9 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  200 milligram
          Bereiding
- Pel de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in stukjes. Vang het sap op.
- Maak een sausje van het sinaasappelsap en de yoghurt.
- Was het witlof en snijd de struikjes in repen. Meng er het sausje en de sinaasappelstukjes door en zet even weg.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Fruit de ui met de kerrie in de olie tot het gaat geuren.
- Doe de rijst er bij en schenk 300 milliliter water al roerend in de pan.
- Breng de rijst aan de kook en laat de rijst met een deksel op de pan in 20 minuten of volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar worden.
- Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper. Bak ze in de hete margarine in circa 8 minuten gaar en bruin.
- Laat de laatste minuten de doperwtjes gaar worden in de rijst.
- Geef er de kip en de witlofsalade bij.
Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
 
 
 
 
 
 
 
