Kerriesaus

Getty Images

Zo maak je zelf kerriesaus

Aantal personen 
4

Ingrediënten

  • 1 groene peper
  • 1 ui
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 40 gram boter of 4 eetlepels olie
  • 40 gram bloem
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml bouillon
  • Citroensap

Bereiding

  1. Maak de peper schoon, snij deze open en verwijder de zaadjes. Snij de peper in reepjes.
  2. Snipper de ui en bak deze samen met de peper met het kerriepoeder in boter of olie tot de ui glazig is.
  3. Roer de bloem door de gesmolten boter zodat een bal ontstaat. Voeg de kokosmelk en bouillon(of water) toe en klop met een garde het boter/bloemmengsel door de melk.
  4. Verhit de vloeistof onder goed roeren tot de saus bindt. Saus enkele minuten laten doorkoken.
  5. Op smaak brengen met een scheutje citroensap, zout en peper.  

Dit recept komt van www.PuurGezond.nl.

Auteur