donderdag, 29 oktober 2020

Kikkererwtensalade met gegrilde zoete ui

Een heerlijk gezond saladerecept met verrassende smaken.

Ingrediënten

  • 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 400 gram)
  • 2 zongedroogde tomaatjes
  • ½ teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • Citroensap
  • 100 gram spinazie
  • 3-4 zoete uien

Bereiding

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
  2. Snijd de tomaatjes in stukjes.
  3. Maak een dressing van de uitgeperste knoflook, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel water, citroensap en peper.
  4. Meng de dressing en de tomaatjes door de kikkererwten.
  5. Was de spinazie en laat het goed uitlekken.
  6. Maak de uien schoon, maar laat de wortelaanzet er aan. Snijd de uien ieder in 8 parten.
  7. Verhit een grillpan en bestrijk hem met wat olie.
  8. Gril de parten ui in ca. 10 minuten gaar en goudbruin.
  9. Meng de spinazie door de kikkererwten en leg de parten ui er op.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
480 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
20 gram
Zout
1,8 gram