Kip geglaceerd in ahornsiroop

Getty Images

Uitgebreid kokkerellen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine ui   
  • 1 eetlepel olie   
  • Mespunt chilivlokken   
  • 2 eetlepels ahornsiroop   
  • 200 gram kippendijvlees

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  2. Fruit de ui zacht in de olie. Bak de chilivlokken kort mee.
  3. Voeg de ahornsiroop toe en laat dit even mee pruttelen.
  4. Snijd het kippendijvlees in smalle repen.
  5. Schep de kip door de ahornsiroop en laat de kip in ca. 10 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met spruitjes en aardappelkoekjes

Hiervoor heb je nodig...

Ingrediënten over?

Kip:
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.

Voedingswaarden

Energie 
520kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
300 milligram
Auteur