Kip met ananas

Getty Images

Van dit heerlijke kipgerecht worden mensen blij.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 200 gram kippendijfilet of kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 100 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 100 gram verse ananas

Bereiding

  • Snijd de kip in blokjes.
  • Pers het teentje knoflook boven een kom uit. Roer er de ketjap, het citroensap en het gemberpoeder door.
  • Schep de kip er door en laat dit afgedekt in de koelkast een half uur staan.
  • Bak de kip in de hete margarine aan alle kanten bruin.
  • Bak de tomatenblokjes kort mee.
  • Voeg de marinade en de ananas toe. Stoof de kip in 5 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte witte kool en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig:
stuk witte kool (ca. 600 gram)
1 eetlepel olie
150 gram zilvervliesrijst

Voedingswaarden

Energie 
590kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
600 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum