donderdag, 14 november 2019

Kip met cranberrysaus

De saus doet veel met je smaakbeleving.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 6 aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 kleine kipfilets
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel cranberrycompote (potje)
  • 1 theelepel mosterd
  • mespunt chilipoeder

Bereiding

1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
2. Maak de sperziebonen schoon.
3. Bestrooi de kipfilets met peper.
4. Bak de kip in de hete margarine aan beide zijden in 15 minuten gaar en bruin.
5. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
6. Giet 50 ml heet water bij de kip en voeg de cranberrycompote, de mosterd en wat chilipoeder toe. Warm dit goed door.
7. Geef de sperziebonen en de aardappelen bij de kip.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
500 kcal
Eiwit:
40 gram
Koolhydraten:
50 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
0,3 gram