maandag, 23 mei 2022

Kipnuggets

Zelf gepaneerd het lekkerst

Ingrediënten

  • 1 eetlepel ketjap manis
  • Chilipoeder
  • 200 gram kipfilet
  • 2 volkoren beschuiten
  • 1 ei
  • Volkorenmeel
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  1. Meng de ketjap met 1 eetlepel water en wat chilipoeder of royaal peper.
  2. Snijd de kipfilet in korte repen en laat ze in dit mengsel afgedekt in de koelkast een paar uur marineren.
  3. Maak de beschuiten fijn.
  4. Klop het ei los.
  5. Doe een paar lepels meel in een diep bord en het beschuitkruim in een ander bord.
  6. Neem de kip uit de marinade en wentel ze door het volkorenmeel.
  7. Haal de stukken kip door het losgeklopte ei en wentel ze daarna door het beschuitkruim.
  8. Verhit de olie in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de nuggets in ca. 5 minuten gaar en knapperig.

Menusuggestie

Lekker met een wortelsalade en volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

Ingrediënten over?

Kip:
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
355 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
2 gram
Zout
0,3 gram