Kippensoep met rijst

Getty Images

Lekker soeprecept met sperziebonen, wortel en prei.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram zilvervliesrijst
  • Stukje gemberwortel (grootte van 1/2 duim)
  • 1 ui
  • 250 gram prei
  • 100 gram wortelen
  • 100 gram sperziebonen
  • ½ eetlepel kerrie
  • 1 eetlepel olie
  • 1/4 kippenbouillontablet met minder zout
  • 200 gram kippendijvlees of kipfilet
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Schil het stukje gemberwortel en rasp het grof.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen, de worteltjes in plakken en breek de sperziebonen eenmaal.
  5. Fruit de ui met de kerrie in de olie. Fruit de geraspte gemberwortel kort mee.
  6. Voeg de prei, de sperziebonen, 600 ml water en het stukje bouillontablet toe. Kook de groente 10 minuten.
  7. Snijd de kip in reepjes en bestrooi ze met peper.
  8. Doe de kip en de plakjes wortel bij de soep en kook het geheel nog 5 minuten.
  9. Roer de rijst door de soep en maak hem op smaak met wat sambal. Geef er brood bij.

 

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

 

Voedingswaarden

Energie 
490kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum