Kipspiesjes met koriander-komkommersalsa

Getty Images

Met dit kiprecept maak je helemaal de blits.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels citroensap
  • mespunt geraspte citroenschil
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • mespunt sambal
  • ½ teentje knoflook
  • 200 gram kipfilet
  • stuk komkommer
  • 1 eetlepel olie
  • stukje rode peper
  • 5 takjes koriander

Bereiding

  1. Maak een marinade van 1 eetlepel citroensap, de geraspte citroenschil, de ketjap, de sambal en de uitgeperste knoflook.
  2. Snijd de kipfilet in mooie blokjes en schep ze door de marinade. Laat de kip afgedekt hierin minstens 1 uur in de koelkast marineren.
  3. Snijd het stuk komkommer in hele kleine blokjes en maak er met de rest van het citroensap, de olie, kleingesneden rode peper en kleingesneden koriander een sausje van. Voeg eventueel wat water toe.
  4. Rijg de blokjes kip aan satéprikkers.
  5. Bak de kipspiesjes in een koekenpan of grillpan in ca. 6 minuten gaar.
  6. Geef er de koriander-komkommersalsa bij.

Menusuggestie

Lekker met gepofte aardappelen en ijsbergsla met kerstomaatjes en radijs.

Hiervoor heb je nodig...

6 aardappelen
100 gram ijsbergsla
100 gram kerstomaatjes
1 bosje radijs
1 eetlepel olie
azijn

Ingrediënten over?

Rode peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Materialen

4 houten satéprikkers

Voedingswaarden

Energie 
415kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
700 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum