zondag, 18 april 2021

Kiwi met gember

Altijd iets te vieren

Ingrediënten

  • Stukje gemberwortel 
  • ½ limoen 
  • 1 theelepel suiker 
  • 3 kiwi's 
  • 1 bolletje gember op siroop

Bereiding

1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het. 
2. Was de limoen en snijd een stukje van de buitenkant van de schil. 
3. Pers de halve limoen uit. 
4. Breng het limoensap met de geraspte gemberwortel, 2 eetlepels water en de suiker aan de kook. Laat dit even op hoog vuur bruisen. 
5. Laat de siroop afkoelen. 
6. Snijd het stukje limoenschil in reepjes.
7. Schil de kiwi’s en snijd ze in plakken. Halveer de plakken. 
8. Snijd het bolletje gember klein.
9. Verdeel de kiwi en de gember over 2 schaaltjes en druppel de gembersiroop er over. 
10. Garneer met een limoenschilletje.
 

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht stokbrood met Indiase kip en tomatensalade.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
95 kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
20 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
3 gram
Zout
0 gram