
Getty Images
Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 sinaasappel
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode en 1 gele paprika
- 200 gram worteltjes
- 150 gram peultjes
- 150 gram kipfilet
- 1 eetlepel olie
- Basilicum
Voedingswaarden
Energie
525kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
200 milligram
Bereiding
- Kook de rijst in water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil af. Pers de sinaasappel uit.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, de paprika’s in blokjes, de worteltjes in plakken en halveer de peultjes.
- Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met peper.
- Bak de kipreepjes in de hete olie snel bruin.
- Fruit de ui en de knoflook kort mee.
- Voeg de rest van de groente toe met het sinaasappelsap en smoor de groente en de kip in een paar minuten gaar.
- Was de basilicum en knip de blaadjes in reepjes.
- Meng de groente en de kip met wat geraspte sinaasappelschil door de gare rijst.
- Warm het goed door en maak de rijst op smaak met de basilicum.
Ingrediënten over?
Worteltjes, bospeen:
Bewaar worteltjes in de koelkast, dan blijven ze lekker knapperig. Winterpeen kan wel buiten de koelkast.