woensdag, 18 september 2019

Knapperige visschnitzel met kerriegroente

Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 2 stukjes kabeljauwfilet
  • Citroensap
  • 250 gram bospeen
  • 250 gram kleine champignons
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • 1 ei
  • Bloem
  • 2 theelepels currypasta
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Druppel wat citroensap over de vis, strooi er peper over en zet dit even weg in de koelkast.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de bospeen in schuine plakken, snijd de champignons in vieren en de sjalot in snippers.
  3. Meng het paneermeel met 1 eetlepel geraspte kokos.
  4. Klop het ei in een diep bord los.
  5. Bestuif de vis met wat bloem, wentel de vis door het losgeklopte ei en druk het daarna in het paneermeelmengsel.
  6. Fruit de sjalot met de currypasta in de olie tot het gaat geuren. Voeg de rest van de groente toe met de rest van de geraspte kokos en 1 dl water. Stoof de groente in ca. 6 minuten gaar.
  7. Verwarm de margarine en bak hierin de vis in 5 minuten gaar en bruin.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
385 kcal
Eiwit:
35 gram
Koolhydraten:
15 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
6 gram
Vezels:
7 gram
Zout:
0,69 gram