vrijdag, 23 oktober 2020

Komkommer in het groen met tartaar en rijst

Een recept met tartaartjes om je vingers bij af te likken. Met zilvervliesrijst en groente.

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 komkommer
  • 1 groene paprika
  • ½ groen pepertje
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 tartaartjes
  • 1 theelepel kerrie
  • 2 eetlepels kookroom

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Was de komkommer en schil met een dunschiller, kaasschaaf of mes om en om repen van de schil af. Snijd de komkommer in blokjes.
  3. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  4. Was het stukje peper, verwijder de pitjes en snijd de peper klein.
  5. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  6. Verwarm de margarine in een wok of braadpan en bak hierin het tartaar gaar en rul.
  7. Voeg de peper, de paprika en de ringetjes bosui toe met de kerrie en roerbak dit enkele minuten.
  8. Doe de blokjes komkommer erbij en roerbak het gerecht in enkele minuten verder gaar. 
  9. Roer er voor her serveren de kookroom door. Geef de rijst erbij.

Extra informatie

Allergie info: 
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

 

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
525 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
5 gram
Zout
0,2 gram