maandag, 30 november 2020

Koolrabi-ijsbergsalade met kip en aardappelen

De kip breng je op smaak met ras el hanout of peper en paprikapoeder.

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • ½ limoen
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 koolrabi's
  • paar bladen ijsbergsla
  • 2 takjes munt
  • 6 aardappelen
  • 200 gram kippendijfilet
  • ras el hanout of peper en paprikapoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

 

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
  2. Schil de sinaasappel dik en vang het sap op. Snijd de sinaasappel in blokjes.
  3. Was het stukje limoen en snijd wat van het buitenste deel van de schil af. Snijd het schilletje in fijne reepjes.
  4. Pers de limoen uit.
  5. Maak een dressing van het limoensap, het opgevangen sinaasappelsap, de honing en de olie.
  6. Schil de koolrabi’s dun en snijd ze in kleine blokjes of reepjes.
  7. Was de ijsbergsla en snijd de bladen in repen.
  8. Was de blaadjes munt en snijd ze in repen.
  9. Meng de groente met de dressing, de reepjes limoenschil en de munt.
  10. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met wat ras el hanout.
  11. Bak de kipreepjes in de hete margarine in circa 8 minuten gaar en bruin.
  12. Giet 75 milliliter water in de pan en roer het aanbaksel los. Breng de jus aan de kook.
  13. Geef de koolrabisalade met de kip en de aardappelen met jus.

Allergie info

Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15 minuten
Energie
525 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,3 gram